Drymat M2030 je prva od naprav iz družine Drymat. Namenjena je izsuševanju vlage v bivalnih prostorih in zadošča za kvadraturo do 90m2.

Drymat M2030

Zakaj izbrati rešitev Drymat?

Drymat M2030 je osnovni model iz družine elektronskih sistemov za izsuševanje kapilarne vlage. Namenjen je izsuševanju vlage v bivalnih površinah. Primeren je za uporabo v hišah, stanovanjih, muzejih, občinskih zgradbah, vrtcih, šolah in bolnišnicah. Predvsem pa svojo vlogo odlično opravlja v stavbah, ki so spomeniško zaščitene, saj z montažo ne posegamo v notranjost zgradbe.

Sistem deluje z uporabo večkrat nagrajene tehnike izsuševanja vlage s pomočjo pulzno resonančne elektroosmoze, ki z delovanjem dosega, da delci ne potujejo v statičnem električnem polju, temveč jih spodbujanje s pulznim delovanjem prislili k spremembam v smeri gibanja. Največje prednosti uporabe takšnega sistema so, da z montažo ni potrebno posegati v notranjost sten objekta, kot je to poznano pri drugih oblikah izsuševanja, prav tako gre za izjemno nizko porabo električne energije pri obratovanju naprave.

VEČ O DELOVANJU

Drymat je brezžični elektronski sistem za izsuševanje kapilarne vlage, ki na enostaven način ustavi dvig kapilarne vlage in ji preprečuje nadaljnjo vertikalno rast.

Največje prednosti sistema so, da z montažo ni potrebno posegati v notranjost sten objekta, kot je to poznano pri drugih oblikah izsuševanja, prav tako gre za izjemno nizko porabo električne energije pri obratovanju naprave. Postopek namestitve poteka tako, da napravo enostavno pritrdimo na steno objekta, na mestu, kjer se presodi, da bo učinek najbolj optimalen, s tem pa je tudi celoten sistem vzpostavljen. Ostalih oblik izsuševanja po namestitvi naprave ni potrebno periodično izvajati, da bi lahko dosegli željen rezultat. Izsuševalec deluje neslišno in ni moteč v bivalnem okolju.

Tehnični podatki naprave

Tehnični podatki

Priključna napetost [V]230/230
Poraba energije
6 VA
Delovno območjenizka napetost 12 V
Zmogljivost transmisije
18 … 30 mW
Solarno obratovnjemožno napajanje s solarno napravo
Dimenzije [mm]1180 / 160 / 130
Območje delovanja
temperature [°C]
od 0 do 45
Razred zaščite IP65
Varnostprenapetostna zaščita, omrežni filter, avtomatska varovalka, integriran samonadzor, prikazovalnik napak
Podatkovni vmesnik za optimiranje parametrovCOM-vmesnik/RS232, infrardeči vmesnik
NadzorDaljinec *

* Na zahtevo

Upravljanje

Napravo Drymat se upravlja s pomočjo dalljinskega upravljalnika, ki ga ima na voljo monter naprave. Ob montaži le ta prav tako nastavi optimalne parametre za delovanje. Na zahtevo je mogoče dobiti daljinski upravljalnik z napravo.

Pozicioniranje

Napravo namestimo na optimalno točko za izsuševanje, ki se določi po obisku monterja. Glede namestitve ni posebnih zahtev, potrebno je zagotoviti le električno energijo.

Delovanje

Vse Drymat naprave delujejo na podlagi sodobnega elektrofizikalnega načina izsuševanja. Gre za preverjeno in v svetu priznano tehniko izsuševanja vlage s pomočjo elektroforeze

Drymat M2030 deluje v temperaturnem območju od 0°C do +45°C. Naprava deluje pri vseh temperaturnih in vlažnostnih pogojih, brez prekinitev.

Da bi preverili uspešnost delovanja sistema Drymat, ne potrebujete merilnikov ali strokovnega znanja. Preprosto boste lahko občutili, kako se je ozračje v sobi izboljšalo.
Vendar pa se pri preverjanju uspešnosti delovanja ne zanašamo zgolj na subjektivno občutenje, temveč objektivno preverjamo napredovanje izsuševanja, tako med, kot tudi po določenem obdobju izsuševanja z ustreznimi meritvami. S konkretnimi vrednostmi v odstotkih vam pokažemo, koliko vlage smo odstranili iz strukture stavbe.

Izgled

Klasična barva Drymat naprave je bela, ekran je osvetljen z modro barvo.

Vzdrževanje

Drymat M2030 je enostaven za vzdrževanje. Da bi naprava delovala nemoteno ter zagotavljala ustrezno izsuševanje vlage je potrebno zgolj zagotoviti konstantni električni dostop (naprave se ne sme izključiti iz napajanja v električno omrežje).

Potrebno je redno preverjati, ali naprava deluje, kar naprava signalizira z LED diodami. Več o tem v priloženih navodilih za uporabo, ki jih prejmete ob montaži.

Montaža

Napravo lahko po predhodnem ogledu namesti zgolj pooblaščeni monter naprave.

Naprava se enostavno pritrdi na steno objekta. Potrebno je zagotoviti dovod električne napeljave.

V sklop montaže ne spada urejanje električne napeljave, temveč zanjo poskrbi stranka pred prihodom monterja.

Tehnična dokumentacija

Brošura in tehnični list naprave.

brošura

Delovanje

Ko Drymat sistem deluje, pošilja šibke, nizkofrekvenčne elektromagnetske valove v stene objekta. To spremeni naboj ionov v vodi. Nato redukcija napetosti usmeri elektroforezno gibanje vode od zgoraj navzdol in prepreči kapilarno rast vode navzgor.

Poraba energije je približno 6 Wattov, kar bi po povprečnih izračunih za porabo električne energije, ko je cena za KWh 0.18 EUR, pomenilo, da so stroški delovanja naprave 9.5 EUR na leto.

Drymat je pridobil številne certifikate, priznane tako v evropskem, kot tudi v svetovnem merilu, s čemer je dokazano, da pri svojem delovanju nima negativnih vplivov na varnost in zdravje ljudi ter da deluje brezhibno in zadovoljuje vse pomembnejše tehnične zahteve.

NE SPREGLEJTE

SPOZNAJTE DRYMAT EO+

DRYMAT EO+ Z ANODAMI

Več o tem

Delovanje naprav Drymat

VEČ O SODOBNEM IZSUŠEVANJU VLAGE

Več o tem