Drymat M2030 EO+ je naprednejša naprava iz družine Drymat. Namenjena je izsuševanju vlage na mestu nastanka v kletnih prostorih in je primerna za kvadraturo do 150m2.

Drymat M2030 EO+

Zakaj izbrati rešitev Drymat?

Drymat M2030 EO+ je žični sistem za odstranjevanje vlage, ki se uporablja v primerih, ko je vlage veliko in gre za večje površine izsuševanja. Sistem je primeren za uporabo v hišah, stanovanjih, muzejih, občinskih zgradbah, vrtcih, šolah, hotelih in bolnišnicah. Potrebni so manjši posegi v zgradbo, ki nastanejo ob namestitvi elektrod.

Sistem deluje tako, da napravo Drymat M2030 EO+ povežemo v mrežo anod in katod. Tako naprava pošilja električne impulze direktno v zid objekta in prisili vlago k vračanju nazaj v zemljo. Na ta način polariziramo vodo in jo prisilimo, da se vrača k zemlji.

VEČ O DELOVANJU

Tehnični podatki naprave

Tehnični podatki

Priključna napetost [V]230 ~ 50 … 60 Hz
Poraba energije
ca. 53 kW/h/leto (stalna uporaba)
Delovno območjenizka napetost 5-15 V
Zmogljivost transmisije
18 … 30 mW
Solarno obratovnjemožno napajanje s solarno napravo
Dimenzije [mm]210 / 148 / 110
Območje delovanja
temperature [°C]
od 0 do 45
Razred zaščite IP45, IP65
Varnostprenapetostna zaščita, omrežni filter, avtomatska varovalka, integriran samonadzor, prikazovalnik napak
Podatkovni vmesnik za optimiranje parametrovCOM-vmesnik/RS232
NadzorDaljinec *

* Na zahtevo

Upravljanje

Napravo Drymat se upravlja s pomočjo dalljinskega upravljalnika, ki ga ima na voljo monter naprave. Ob montaži se nastavijo optimalni parametri za delovanje. Nato naprava deluje konstantno. Priporočljivo je, da za optimalno delovanje prepustite upravljanje z napravo le pooblaščenemu serviserju.

Pozicioniranje

Napravo namestimo na optimalno točko za izsuševanje, ki se določi po obisku monterja. Glede namestitve ni posebnih zahtev, potrebno je zagotoviti le električno energijo.

Delovanje

Vse Drymat naprave delujejo na podlagi sodobnega elektrofizikalnega načina izsuševanja. Gre za preverjeno in v svetu priznano tehniko izsuševanja vlage s pomočjo elektroforeze

Drymat M2030 deluje v temperaturnem območju od 0°C do +45°C. Naprava deluje pri vseh temperaturnih in vlažnostnih pogojih, brez prekinitev.

Da bi preverili uspešnost delovanja sistema Drymat, ne potrebujete merilnikov ali strokovnega znanja. Preprosto boste lahko občutili, kako se je ozračje v sobi izboljšalo.
Vendar pa se pri preverjanju uspešnosti delovanja ne zanašamo zgolj na subjektivno občutenje, temveč objektivno preverjamo napredovanje izsuševanja, tako med, kot tudi po določenem obdobju izsuševanja z ustreznimi meritvami. S konkretnimi vrednostmi v odstotkih vam pokažemo, koliko vlage smo odstranili iz strukture stavbe.

Izgled

Klasična barva Drymat naprave je bela, ekran je osvetljen z modro barvo.

Vzdrževanje

Drymat M2030 je enostaven za vzdrževanje. Da bi naprava delovala nemoteno ter zagotavljala ustrezno izsuševanje vlage je potrebno zgolj zagotoviti konstantni električni dostop (naprave se ne sme izključiti iz napajanja v električno omrežje).

Potrebno je redno preverjati, ali naprava deluje, kar naprava signalizira z LED diodami. Več o tem v priloženih navodilih za uporabo, ki jih prejmete ob montaži.

Montaža

Napravo lahko po predhodnem ogledu namesti zgolj pooblaščeni monter naprave.

Naprava se enostavno pritrdi na steno objekta. Potrebno je zagotoviti dovod električne napeljave.

V sklop montaže ne spada urejanje električne napeljave, temveč zanjo poskrbi stranka pred prihodom monterja.

Tehnična dokumentacija

Brošura in tehnični list naprave.

brošura

NE SPREGLEJTE

SPOZNAJTE DRYMAT EO+

DELOVANJE ANOD Z DRYMATOM

Več o tem

Delovanje naprav Drymat

VEČ O SODOBNEM IZSUŠEVANJU VLAGE

Več o tem