Namestitev s sistemom anod drymat

postopek namestitve naprave drymat m2030 eo+ z anodami

Različica naprave DRYMAT M2030 EO+ se namesti skupaj s posebnim sistemom anod, ki v delovanju z napravo omogočajo razvlaževanje.

Z analizo po Wennerjevi metodi najprej natančno določimo, koliko vlage je prisotno in kakšna tveganja lahko na osnovi tega pričakujemo. Od tega je odvisno, kakšno napetost je potrebno uporabiti za odstranitev kapilarne vlage. Vsekakor pa delovanje ostane v območju nizke napetosti, ki je primerljiva z avtomobilskim akumulatorjem. Zato ob delovanju naprave Drymat ni govora o elektronski onesnaženosti. Za natančno namestitev elektrod v zidovje upoštevamo še druge meritve, med drugim temperaturo sten ter prostora in relativno vlažnost zraka.

Sistem Drymat® ostane v vaši hiši tudi po obdobju izsuševanja in nenehno deluje kot dolgoročna zaščita pred vlažnostjo. Iz tega razloga ob montaži uporabljamo izključno najkakovostnejše, dolgo obstojne elektrode, narejene iz titana in bakra – najboljše kar lahko za vas na trgu dobimo.

potek namestitve anod

Na en napajalni kabel je mogoče povezati več anod, kar močno poenostavi postopke namestitve. Titanski vijak gre skozi izolacijo kabla in tako zlahka tvori zanesljivo pritrditev. Žice ni treba odstranjevati, ampak jo postaviti v glavo anode. Zahvaljujoč orodju z navorom se vijačna povezava vzpostavi z natančnostjo 1,2 NM. Z uporabo mikro-mrežice se električna prevodnost med primarno anodo in certificirano malto močno izboljša.

Z uporabo istih materialov za kable, vijačne kontakte, anode in katode so stvari, kot so stresna korozija, nastanek bakrovega sulfata in okvara sistema, dejansko izključene.

Uporabljamo samo najkakovostnejše materiale

Najnovejša različica standarda 3355 z dne 03/2017, ki velja za naš postopek razvlaževanja, predpisuje uporabo anod, ki izpolnjujejo zahteve glede katodne zaščite pred korozijo.

Največja kakovost glede življenjske dobe anod je potrebna pri gradnji mostov. Tu se uporablja samo titan z ustreznim aktiviranjem prevleke iz plemenitih kovin. Zato uporabljamo titan z iridijevim ali platinskim aktivacijskim premazom za anode, katode, vse vijačne povezave in kable.

Po literaturi iz Lide je pričakovana življenjska doba takšne anode pri gostoti toka 110 mA / m² večja od 100 let. Po standardu 3355 je gostota toka v naši uporabi omejena na 5-8 mA / m², zaradi česar je življenjska doba ustrezno visoka.

Z uporabo vgrajenega upora lahko zagotovimo optimalno izhodno moč. V primeru večjih sprememb trenutnega izhoda in višje povprečne gostote toka kot pri velikih anodah, ki nimajo serijskega upora.